dr vogel, de man en het merk.
Dr. Vogel, de man en het merk.

 

dr vogel werd geboren in 1902 in de buurt van Basel in Zwitserland.

Op zijn 21-ste werd hij eigenaar van een reformhuis in Basel.

Vanaf 1937 werkte hij als natuurarts en ontwikkelde natuurlijke geneesmiddelen. Hij begon de wereld af te reizen om meer kennis op te doen.

dr vogel

dr Vogel woonde in de jaren vijftig van de twintigste eeuw enige tijd bij de Sioux indianen. De manier waarop deze oorspronkelijke bewoners van Amerika de kracht van de natuur gebruikten om die in te zetten voor hun gezondheid, maakte indruk op hem.  Opperhoofd Black. Elk zag die interesse en zag ook dat deze interesse oprecht was. Ze werden langzamerhand vrienden.

In de tijd die volgde leerde het opperhoofd hem de oude kennis van de indianen over gezondheid en geneeskunst. Hij leert de geneeskrachtige werking van vele planten kennen. Ook die van de rode zonnehoed,  de Echinacea purpurea. Dit hielp prima bij kneuzingen en wonden en  slangenbeten, maar ook bij de verhoging van de weerstand.   Toen Dr. Vogel uiteindelijk vertrok naar Zwitserland kreeg hij een kostbaar geschenk mee van het opperhoofd Black Elk.


Het was een hand vol echinacea zaden. Eenmaal in Zwitserland kweekte hij ze met succes en maakte er het product echinaceaforce van.

In 1952 schreef dr vogel het standaardwerk ‘De kleine dokter’. Van dat boek zijn er tot nu toe ruim twee miljoen verkocht.

In 1996 overlijdt dokter Vogel op 94 jarige leeftijd in Zwitserland. Zijn merk is nog springlevend.

 

 

KLIK HIER!!

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

Comments are closed.